Anders dan anders

Adriaan en Tineke zijn een jong stel, dat volgend jaar wil trouwen. Zij hebben mij gevraagd hun fotograaf te zijn. En na een hectische tijd van bruiloften in de familie, schreven ze me om een datum te prikken voor de preshoot. Normaal komt een stel naar mijn plaats: Harderwijk en natuurlijk zijn daar plekken zat om prachtige foto’s te maken. Overigens heb ik altijd gevonden dat het niet uitmaakt waar je foto’s maakt, het onderwerp van de foto’s is immers al bekend. Adriaan en Tineke hebben er gisteren alles aan gedaan om dat idee van mij te veranderen. Ze zijn gek op hun eigen stad, gek op elkaar en ze hebben zich verdiept in de mogelijkheden van de fotografie.
Toen ik aankwam bij Tineke, stond de computer al aan met afbeeldingen die Adriaan en Tineke erg aanspreken, voor de preshoot. Jonge mensen die mij vragen hebben soms helemaal geen idee van wat ze willen. Ze denken: je verslaat onze mooie dag op jouw manier en dat vind ik best, als er maar foto’s komen, want dat hoort zo. Adriaan en Tineke zitten aan het andere uiterste. Ze hebben al vastgesteld wat hun kleuren zullen zijn. Ze willen dat er een bepaalde natuurlijkheid en harmonie in de foto’s is. En ze willen dat hun liefde van de foto’s afspat.
Wat werd ik gisteren in Rotterdam enthousiast! Zij hebben mij uitgenodigd in hun place to be that wonderful day! In plaats van dat een stel zich onwennig voelt in mijn stad. Zij stralen van deskundigheid en vrolijkheid en rijden me met een ongelooflijke vlotheid van de ene locatie naar de andere. Ik zie waar ik moet zijn, als de grote dag plaatsvindt. En we snuffelen aan mogelijke plekken om te fotograferen. Rotterdam is door zijn geschiedenis van bombardement, oude gebouwen en nieuwe gebouwen, een centraal park, de euromast, ‘dé brug’, en de altijd stromende Maas, een geweldige plaats om te trouwen.
Zó had ik nog nooit een stel bezig gezien en het heeft me de ogen geopend voor wat meer mogelijk is en zeer enthousiast gemaakt!
AT (1 van 1)k
Mooiste plaatje van de dag
Advertisements

One thought on “Anders dan anders

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s